Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile Nuclearelectrica au crescut joi cu 1,31% şi au depăşit maximul atins în şedinţa precedentă

​Acţiunile Nuclearelectrica au crescut joi cu 1,31%...

Autor: Tibi Oprea

22.08.2019, 18:21 363

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din structura indicelui bursier BET, s-au apreciat joi pentru a treia şedinţă la rând şi au atins un nou maxim al acestui an.

Acţiunile SNN au înregistrat în şedinţa de joi o creştere de 1,31%, la 12,36 lei pe acţiune, pe fondul unui rulaj de 1,3 mil. lei

Dinamica acţiunilor Nuclearelectrica din ultimele şedinţe s-a datorat în principal evoluţiei rezultatelor semestriale. Compania controlată de statul român a înregistrat în primul semestru din 2019 o creştere de 59% a rezultatului net, la 290,6 mil. lei, respectiv cel mai ridicat ritm de creştere a profitabilităţii din rândul companiilor din prima ligă bursieră.

De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 51,47% pe fondul unui rulaj de 150,3 mil. lei, emitentul ajungând la 3,72 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 22,8% în aceeaşi perioadă. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 82,5% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO