Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Nintendo scad cu peste 10% după ce compania a avertizat investitorii că succesul financiar al Pokemon GO nu se va răsfrânge neapărat asupra Nintendo

Acţiunile Nintendo scad cu peste 10% după ce compania a...

Autor: Dan Grigore Ivan

26.07.2016, 00:02 211
Acţiunile producătorului de jocuri video Nintendo s-au depreciat cu peste 10% după ce reprezentanţii companiei ja­poneze au anunţat că popularitatea ex­traordinară a aplicaţiei nu se va reflecta în conturile Nintendo.

Într-un comunicat publicat vineri, Nin­tendo clarifică faptul că jocul Po­keom GO este dezvoltat şi distribuit de compania Niantic, ce s-a desprins de Google în 2015, şi că atât Google, cât şi Nin­tendo deţin acţiuni Niantic, în timp ce asiaticii deţin 32% din voturi în Poke­mon Company. Cu toate acestea, suc­cesul incredibil al Po­ke­mon GO nu va îmbogăţi nici com­pa­nia americană, nici compania ja­poneză.

Astfel, Nintendo atrage atenţia că rezul­tatul financiar va fi unul limitat, adaugând că noul serviciu Pokemon Go Plus, ce încă nu a fost lansat, ar putea aduce într-adevăr încasări în plus în acest an, cu toate că Nintendo deja a estimat impactul acestui nou serviciu în raportul de buget.

De la începutul acestui an, titlurile Nin­tendo s-au apreciat cu peste 68%, după ce au înregistrat şi creşteri de 25% într-o singură zi. De altfel, acţiu­nile Nintendo, companie fondată în 1889 ce producea cărţi de joc japoneze, au devenit cele mai cumpărate titluri într-o zi din toată istoria bursei de la Tokio. Capitalizarea bursieră a Nin­tendo în prezent este de aproximativ 30 mld. euro, oferind 5.120 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO