Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile MedLife, raliu de 24% în ultima lună la Bursă. Ce înseamnă legea coplăţii pentru singura companie medicală listată

Finanţe personale

Acţiunile MedLife, raliu de 24% în ultima lună la...

Autor: Georgiana Mihalache, Liviu Popescu

30.06.2021, 07:50 1252

Ordonanţa de urgenţă adoptată săptămâna trecută de guvern prin care operatorii privaţi pot încasa legal bani suplimentari de la pacienţi pentru o intervenţie medicală se va reflecta în mod pozitiv asupra bilanţurilor financiare ale spitalelor private, consideră analiştii consultaţi de ZF.

Timp de doi ani, legea contribuţiei personale în pri­vat a fost amânată, după ce a atras mai multe critici, prin­ci­pala fiind legată de lipsa unui plafon până la care pot creş­te preţurile intervenţiilor peste decontare. Cum se tra­duce această nouă măsură din sănătate pentru ope­ra­to­rii privaţi, inclusiv pentru MedLife, singura companie din sectorul privat de sănătate listată la Bursă?

MedLife este şi una dintre cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti în ultima lună, cu un raliu de 24% pe tranzacţii de circa 31 mil. lei. Spre comparaţie indicele principal BET are plus 5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO