LIVE: ZFLive: Ce ajutoare de stat sunt disponibile pentru companii în 2022?
Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile MedLife, la maximul ultimilor trei ani la Bursă datorită „privatizării“ accesului la fondurile publice de sănătate

Finanţe personale

MedLife (M), cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România, a ajuns la o valoare de piaţă de aproape 860 mil. lei, în contextul în care în ultimele două şedinţe a câştigat 7,1%, cu mult peste creşterea pieţei din acest interval de timp, arată datele ZF.

MedLife nu a avut niciun anunţ în această săptămână, ceea ce înseamnă că cel mai probabil evoluţia vine în contextul adoptării de către guvernul PNL, cu o zi înainte de demitere, a ordonanţei prin care furnizorii privaţi, printre care şi MedLife, au acces la programele de sănătate susţinute din bani publici.

Un alt factor care indică spre faptul că acţiunea MedLife a fost susţinută de această Ordonanţă este cel potrivit căruia dinamica este înregistrată la începutul lunii februarie, perioadă de timp în care companiile abia îşi încep raportările financiare, iar marii investitori nu au o prezenţă prea activă în piaţă, urmând să analizeze indicatorii financiari.

„MedLife poate beneficia de prevederile recentei Ordonanţe de Guvern ce instituie noi reglementări privind accesul pacienţilor la serviciile medicale. Prin prisma faptului că aceştia vor avea acelaşi regim indiferent dacă serviciile sunt furnizate de un operator de stat sau privat, acţiunile companiei au înregistrat un efect pozitiv puternic urmare a aşteptărilor legate de sporirea bazei de clienţi şi a veniturilor potenţial de obţinut“, spune Mihai Chişu, analist pe piaţa de capital, pentru ZF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.