Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile JP Morgan au scăzut marţi cu 1,7%, cea mai mare depreciere în timpul unei şedinţe de tranzacţionare din 8 februarie încoace

Acţiunile JP Morgan au scăzut marţi cu 1,7%, cea mai...

Autor: Tibi Oprea

28.02.2019, 00:00 87

Acţiunile gigantului bancar JP Morgan au scăzut marţi în pretranzacţionare cu aproximativ 1,7%, cea mai mare depreciere în timpul unei şedinţe de tranzacţionare (intraday) din 8 februarie încoace, în contextul unor declaraţii ale directorului financiar Marianne Lake, potrivit Bloomberg. 

Potrivit Mariannei Lake, banca nu a reuşit să majoreze targetul ROTCE de 17% (randamentul societăţii asupra capitalului mediu propriu comun al acţionarilor). În plus, JP Morgan a indicat pentru anul 2019 o încetinire în ceea ce priveşte creşterea creditelor şi a depozitelor, dar şi cheltuieli mai mari, de la previziunile Goldman Sach’s de 64 mld. dolari, la 66 mld. dolari. Daniel Pinto, copreşedinte al JP Morgan, a declarat că veniturile din tranzacţionare ar putea scădea în T1 din 2019.

De la începutul anului, acţiunile JPM au înregistrat plus 7,1% pe bursa de la New York. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă acţiunile Bank of America au crescut cu 18%, iar cele ale Citigroup cu 23%. Indicele KBW Bank, care urmăreşte evoluţia celor mai mari bănci americane, a înregistrat un raliu de 16%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO