Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile gigantului olandez Philips, prezent şi în România, scad cu 10% şi ating minimul ultimilor nouă ani după publicarea rezultatelor la T2/2022

Acţiunile gigantului olandez Philips, prezent şi în...

Autor: Eduard Ivanovici

26.07.2022, 07:23 325

♦ Compania îşi actualizează în scădere estimările pentru finele anului.

Acţiunile conglomeratului olandez Philips, listate pe bursa de valori din Amsterdam, scădeau cu 10% la finele primei sesiuni de tranzacţionare a săptămânii, declinul din ultimele 12 luni depăşind 50%. Astfel, compania a ajuns la minimul ultimilor nouă ani pe bursă, cu o capitalizare de 17,2 miliarde de euro, conform CNBC.

Ieri, grupul a anunţat o scădere neaşteptat de mare în ceea ce priveşte rezultatele din al doilea trimestru al anului, explicând că vânzările au fost puternic afectate de măsurile de lockdown din China şi problemele întâmpinate de lanţurile de aprovizionare.

Societatea şi-a reactualizat în jos estimările pentru 2022, de la un avans de 3%-5% al vânzărilor, la numai 1%-3%, în contextul în care a doua jumătate a anului ar aduce creşteri cuprinse între 6% şi 9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO