Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile gigantului bancar Deutsche Bank se prăbuşesc la minim istoric înainte de AGA

Acţiunile gigantului bancar Deutsche Bank se prăbuşesc...

Autor: Alex Ciutacu

20.05.2019, 13:49 794

Acţiunile gigantului bancar Deutsche Bank s-au prăbuşit luni la un nou minim istoric, cu câteva zile înainte ca investitorii să se întâlnească în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), potrivit Reuters.

Astfel, luni la ora 13.40, acţiunile Deutsche Bank se tranzacţionau la preţul de 6,63 euro per acţiune, în scădere cu 3,1% de la începutul şedinţei, la o capitalizare bursieră de circa 13,7 miliarde euro.

Per total, acţiunile au scăzut cu peste 37% de la AGA din 2018.

Potrivit CNBC, acţiunile băncii germane se prăbuşesc deoarece elveţienii de la UBS au redus ţinta de preţ a acţiunilor la 5,7 euro, de la 7,8 euro şi au schimbat ratingul de la „neutru” la „vânzare”.

„Am redus ratingul la stadiul de vânzare pentru că nu ne aşteptăm la o îmbunătăţire a condiţiilor în viitorul apropiat. Deutsche rămâne vulnerabilă la evenimente externe”, au transmis analiştii UBS.

Colosul german este lovit de probleme pe toate fronturile încât drumul revenirii spre profitabilitate a fost o cursă lungă cu rezultate minime în ultimi ani.

Investitorii au mai prins speranţă pentru o scurtă perioadă la începutul anului când toate discuţiile publice arătau că problematica bancă germană poate realiza o fuziune cu Commerzbank.

Speranţele au dispărut însă iar sentimentul pieţei faţă de acţiunile Deutsche Bank a revenit la stadiul de neîncredere odată cu anunţul că negocierile au eşuat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO