Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene, pe cale să le detroneze pe cele americane datorită celor mai ridicate câştiguri din ultimii 7 ani

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Catalina Apostoiu

11.05.2017, 00:00 370

Numărul surprizelor pozitive din rândul firmelor europene în actualul sezon de raportări financiare este cel mai ridicat din ultimii şapte ani, potrivit băncii elveţiene UBS, scrie CNBC. La începutul săptămânii, 63% din companiile europene care au raportat rezultate au depăşit estimările analiştilor, în timp ce numai 29% au avut câştiguri sub estimări.

Nick Nelson, strateg la UBS, a declarat că firmele înregistrează acum creşteri ale veniturilor, fiind aşteptate şi profituri mai bune. Bruno Verstraete, partener la Lakefield Partners, crede că acţiunile europene recuperează din diferenţa faţă de cele americane din punct de vedere al creşterii câştigurilor. “Este încă devreme, însă cu riscuri geopolitice dominuate, consumatorii şi companiile ar putea începe să pună banii la lucru şi să împingă câştigurile şi vânzările într-o spirală pozitivă”, a declarat Verstraete.

Alexander Gunz de la Heptagon Capital este un alt analist care susţine faptul că acţiunile europene sunt mai promiţătoare decât echivalentele americane. “Acesta a fost unul dintre cele mai bune sezoane de câştiguri din Europa de ceva vreme”, a declarat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO