Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene din industria aviaţiei încep să se deprecieze după ce aeroportul Heathrow a impus o limită asupra numărului de pasageri

Decizia aeroportului vine pe fondul unei crize de personal în industria aeriană

Decizia aeroportului vine pe fondul unei crize de personal în industria aeriană

Autor: Eduard Ivanovici

12.07.2022, 17:46 420

Marţi, acţiunile din industria europeană a aviaţiei – şi, la nivel general, din sectorul turistic – afişau scăderi semnificative ca urmare a deciziei aeroportului Heathrow din Londra de a se alătura unei liste tot mai mari de operatori care aleg să îşi micşoreze capacitatea în plin sezon estival din cauza problemelor de personal, potrivit Investing.com.

Decizia celui mai aglomerat aeroport din Europa surprinde magnitudinea actualelor probleme de capacitate ale industriei aeriene, pe măsură ce consumatorii continuă să „alimenteze” nivelul de cerere după două veri puternic afectate de măsurile de combatere a coronavirusului.

În plus, ştirea are un impact mai mare asupra celor cu expunere pe industria mai largă a turismului, decât celor care folosesc aeroportul londonez. IAG, compania-mamă a British Airways, scăzuse la un moment dat în timpul şedinţei de astăzi cu 0,3% pe bursă, în timp ce acţiunile Ryanair se depreciau cu 3,4%, iar Easy Jet pierdea 1,3%.

Agenţia de turism On the Beach suferea un declin 4,8%, în vreme de Melia Hotels din Spania scădea cu 3%.

Companiile aeriene, alături de operatorii hotelieri şi turistici, au avut performanţe sub media pieţei după ce Heathrow a declarat că va impune o limită zilnică de pasageri de 100.000 pentru următoarele două luni. Numărul este cu 4% mai mic decât ceea ce estimase iniţial aeroportul pentru perioada respectivă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO