Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Electrica accelerează spre cotaţia de 13 lei

Acţiunile Electrica accelerează spre cotaţia de 13 lei

Autor: Roxana Pricop

18.09.2014, 11:00 797

Acţiunile grupului de distribuţie Electrica (EL) au deschis şedinţa bursieră de azi cu o creştere puternică de 2,8% până la cotaţia de 12,8 lei/titlu, investitorii mizând pe o posibilă participare a grupului la preluarea diviziilor pe care grupul italian Enel le vinde în România.

Capitalizarea grupului a ajuns la 4,427 miliarde de lei, cu 500 milioane de lei mai mult decât în prima zi de tranzacţionare pe bursă a acţiunilor – 4 iulie.

Electrica a intrat în vizorul investitorilor începând din 26 august, moment din care acţiunile grupului au crescut cu peste 14% până în prezent. Performanţa acţiunilor din ultimele două săptămâni este cu atât mai surprinzătoare cu cât în prima lună de tranzacţionare la bursă (4 iulie-4 august), acţiunile s-au corectat negativ cu 2%, neavând o direcţie clară. 

Ce a schimbat sentimentul investitorilor faţă de acţiunile Electrica au fost tot declaraţiile ministrului pentru energie de la finalul lunii august că statul consideră reţele de distribuţie drept active strategice şi că există interes din partea unor companii româneşti pentru preluarea unor părţi din operaţiunile Enel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO