Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile eBay au crescut cu 12% în premarket în urma unei scrisori din partea Elliot Management

Acţiunile eBay au crescut cu 12% în premarket în urma...

Autor: Tibi Oprea

23.01.2019, 00:00 227

Acţiunile eBay au crescut cu 12% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi după ce Elliot Management Corporation a lansat o scrisoare către conducerea eBay în care se regăseşte un plan de cinci paşi care ar putea duce la o creştere a preţului acţiunilor până la 55-63 de dolari până la finalul anului 2020, potrivit MarketWatch. 

Acţiunile eBay se tranzacţionau la închiderea sesiunii de tranzacţionare de vineri la 31 de dolari pe acţiune şi se aşteaptă să se tranzacţioneze în jurul a 35 de dolari pe acţiune dacă se va păstra câştigul din dinainte de deschiderea sesiunii de tranzacţionare.

„Din fericire pentru eBay, angajaţii, utilizatorii, acţionarii acesteia, compania posedă toate instrumentele pentru a-şi proteja nava: active puternice, o comunitate nepreţuită de utilizatori loiali şi abilitatea de a-şi repara problemele operaţionale”, se regăseşte în scrisoare. Cei de la Elliot au sugerat că eBay îşi vor scoate de pe piaţă afacerile StubHub şi eBay Classifieds Group, pentru ca acestea să poată fi „conduse într-un mod mai bine aliniat cu perspectivele şi nevoile lor de investiţii” şi pentru ca executivii de la eBay să se poată concentra exclusiv pe afacerea principală din piaţă.

 

Aceştia au argumentat, de asemenea, că eBay ar trebui să “continue să restituie acţionarilor capitalul majoritar”, să crească afacerea în piaţă şi să încerce să îi depăşească istoria marcată de “structură organizaţională ineficientă, cheltuieli risipitoare şi alocare greşită a resurselor”. Acţiunile eBay au scăzut cu 22% în ultimele 12 luni. Spre comparaţie, indicele S&P 500, care cuprinde 500 de companii mari, majoritatea americane, a scăzut cu 5,7% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO