Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Deutsche Telekom au scăzut după ce fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint Corp a eşuat

 Acţiunile Deutsche Telekom au scăzut după ce fuziunea...

Autor: Anca Olteanu

07.11.2017, 00:00 234

Acţiunile Deutsche Telekom au scăzut cu 3,6% la începutul şedinţei de tranzacţionare de luni, după ce fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint Corp, care ar fi creat al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa din Statele Unite, a eşuat, potrivit agaenţiei de presă Thomson Reuters.

Directorul general al Deutsche Telekom, Tim Hoettges, a declarat că T-Mobile, în care compania germană deţine o participaţie de 64%, va continua strategia care i-a adus milioane de clienţi timp de 18 trimestre consecutive.

Soft Bank a transmis, duminică, că îşi va majora participaţia din Sprint de la 83% la cel mult 85%. Veniturile T-Mobile din al treilea trimestru au trecut de 10 miliarde de dolari pentru prima dată, raportând o creştere de 8%. Împreună, T-Mobile şi Sprint ar fi avut 130 de milioane de clienţi, ceea ce ar fi creat al treilea mare gigant din industria telecomunicaţiilor, după AT&T şi Verizon. T-Mobile are 70,7 milioane de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO