Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Deutsche Bank s-au depreciat cu 62% în ultimii cinci ani. Din 2006 până în prezent scăderea este de 87%

Acţiunile Deutsche Bank s-au depreciat cu 62% în...

Autor: Dan Grigore Ivan

01.09.2016, 00:03 933

Deutsche Bank, a 11-a bancă a lumii după activele administrate, a înregistrat o scădere de peste 60% a valorii de piaţă în ultimii cinci ani, situaţie reflectată de problemele financiare cu care trebuie să se confrunte banca fanion a economiei germane.

Cea mai mare parte a scăderii a fost înregistrată în ultimul an, respectiv 51%, faţă de sfârşitul lunii august 2015. Astfel, în momentul de faţă, banca are o capitalizare bursieră de 19,73 miliarde dolari. De altfel, în mai 2007, cu câteva luni înainte de declanşarea crizei, o acţiune Deutsche Bank se tranzacţiona cu 157 dolari, rezultând o valoare de piaţă a băncii germane de 215 miliarde dolari, de peste 10 ori mai mare decât în prezent.

După ce revista Manager Magazine a scris miercuri despre o posibilă fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank, prima şi a doua bancă germană, acţiunile celor două societăţi s-au apreciat cu 3,3%, respectiv cu 4%. Cu toate acestea, John Cryan, CEO al Deutsche Bank, a respins o asemnea ipoteză. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO