Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Compa Sibiu, minus 30% de la începutul lui 2020 încoace. Cu program redus, compania trimite din angajaţi acasă

Acţiunile Compa Sibiu, minus 30% de la începutul lui...

Autor: Liviu Popescu

07.07.2020, 10:00 510

Producătorul de piese auto Compa Sibiu (CMP), societate listată la bursa de la Bucureşti şi care la finele anului 2019 avea în acţionariat Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, înregistrează o scădere de 30% a preţului acţiunilor de la începutul anului încoace din cauza reducerii comenzilor pe fondul pandemiei COVID-19.

La T1/2020 compania a raportat un profit net de 6 milioane de lei, la jumătate faţă de cel din primele trei luni ale anului 2019, şi venituri mai mici cu 17% la 172 milioane de lei. Recent compania a anunţat că a prelungit activitatea redusă pentru angajaţii care lucrează în departamente pentru care încă nu există comenzi, dar că a reluat-o cu program normal de lucru pe cea pentru care compania cu 136 milioane de lei capitalizare a primit comenzi.

„Prelungirea începând cu data de 01.07.2020 până la data de 31.08.2020 a duratei privind reducerea temporară a activităţii societăţii pentru motive economice, tehnologice, structurale, sau similare, respectiv reducerea volumului de comenzi cu aplicarea măsurii privind suspendarea pentru perioada menţionată a contractelor individuale de muncă cu privire la salariaţii angajaţi în departamente pentru care nu există încă comenzi”, menţionează compania. De asemenea, Compa a aplicat măsura privind reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână pentru salariaţii angajaţi în departamente în care volumul de muncă este încă redus. „Decizia este luată, în continuarea aceloraşi decizii deja luate pentru luna aprilie, mai şi iunie 2020, având în vedere contextul economic dificil creat de pandemia Covid 19 şi scăderea drastică a comenzilor şi a volumului de muncă”.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO