Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Commerzbank, minus 5% din cauza rezultatelor financiare. Pierderi de 520 mil. euro în T2 pentru a doua cea mai mare bancă germană

Business internaţional

Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, a raportat pierderi nete de 527 de milioane de euro în perioada aprilie-iunie, rezultat influenţat de costurile de restructurare şi de un write-off (reducere a valorii) pentru un proiect de externalizare, potrivit CNBC.

Rezultatul vine în linie cu aşteptările analiştilor, care au estimat pierderi de 504 mil. euro în T2. De asemenea, datele au fost publicate în urma efectuării unor costuri de restructurare de 511 mil. euro, în timp ce încheierea proiectului de externalizare a ajuns la 200 de milioane de euro. Din cauza ultimelor rapoarte, acţiunile Commerzbank au scăzut cu 5%. Declinul din ultima lună este de circa 14%, ceea ce se traduce printr-o capitalizare bursieră de 6,45 miliarde de euro.

„Am menţinut stabilă rata fondurilor proprii de nivel 1 (CET1) în pofida unui write-off major şi costurilor de restructurare”, spune Bettina Orlopp, director financiar al Commerzbank. Rata CET1 (common equity tier 1), un indice pentru solvabilitatea băncii germane, a ajuns la 13,4% la sfârşitul ultimului trimestru.

„Acest aspect demonstrează că avem o bază foarte puternică de transformare şi arată că suntem în stare să gestionăm cheltuieli excepţionale în drumul nostru către un viitor profitabil şi sustenabil”, continuă Orlopp. între timp, veniturile din T2 au atins 1,86 miliarde de euro, în scădere cu 18,1% faţă de anul trecut, iar cheltuielile operaţionale au ajuns la 1,7 miliarde de euro, de la 1,53 miliarde în 2020.

„Cu siguranţă luăm în vizor obţinerea unui profit operaţional, însă cred că întrebarea constă în ce se va întâmpla până la sfârşitul anului, ceea ce este destul de greu de prezis”, afirmă Orlopp

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.