Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile clubului de fotbal Juventus Torino se prăbuşesc cu 14% după ce echipa lui Cristiano Ronaldo a fost învinsă de Atletico Madrid şi are şanse mai mici să avanseze în Liga Campionilor

​Acţiunile clubului de fotbal Juventus Torino se...

Autor: Tibi Oprea

21.02.2019, 17:24 861

Acţiunile Juventus (JUVE) se prăbuşesc joi cu până la 14% în contextul în care echipa lui Cristiano Ronaldo îşi reduce şansele la Liga Campionilor după înfrângerea în faţa Atletico Madrid cu 0 - 2, potrivit Bloomberg.

Luni, echipa din Torino, cunoscută şi ca “Bătrâna Doamnă”, era a patra favorită la titlu. În urma meciului cu Atletico Madrid, Juventus a coborât pe locul opt, potrivit BET365. Casele de pariuri oferă cote că Juventus Torino ar putea progresa până în semifinalele de 16 la 1. Acest lucru implică o probabilitate de 5,9%.

Finaliştii sferturilor de finală a Ligii Campionilor vor primi un premiu extra în bani de 10,5 milioane de euro, iar cei care vor trece de sferturile de finală vor primi alte 31 de milioane.

Ambiţiile Juventus la titlul de campioană au fost întărite anul trecut de plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid şi semnarea cu echipa din Torino, dar şi de beneficiile comerciale evidente ale acestui transfer. Echipa a ajuns în finală în 2015, dar a fost înfrântă de FC Barcelona.

Chiar şi cu scăderea de la bursă de joi, acţiunile Juventus înregistrează o creştere de 24% de când au fost admise în indicele FTSE MIB, în decembrie 2018. Parte din creşterea acţiunilor din acest an a fost determinată şi de transferul gratuit al mijlocaşului galez Aaron Ramsey de la echipa Arsenal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO