Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Carbochim Cluj-Napoca, plus 47% în doar o săptămână dar pe tranzacţii mici. Iulian Dascălu aprobă vânzarea terenurilor pentru 42 mil. euro şi relocarea fabricii

Acţiunile Carbochim Cluj-Napoca, plus 47% în doar o...

Autor: Eduard Ivanovici

10.01.2022, 00:00 593

Omul de afaceri Iulian Dascălu, care prin intermediul Carbo Europe SRL controlează 76% din producătorul de abrazive Carbochim Cluj-Napoca (CBC), a aprobat în adunarea generală a acţionarilor vânzarea unor imobile de 120.500 de metri pătraţi, compuse din parcele de teren şi construcţii, pentru suma minimă de 42 de milioane de euro. Imobilele sunt situate în Cluj-Napoca, Piaţa 1 Mai, nr. 3. Ce se va construi în acest loc va depinde de viitorii cumpărători.

Potrivit deciziei acţionarilor, imobilele vor putea fi vândute integral sau parţial dezmembrate la un preţ care nu va putea fi mai mic de 345 de euro pe metru pătrat. Astfel, Consiliul de Administraţie al Carbochim va trebui să negocieze şi să decidă în numele companiei de 124 mil. lei cu potenţial cumpărători şi cu băncile creditoare termeni şi orice alte condiţii ale vânzării imobilelor. Pe de altă parte, acţionari care au 80,6% din Carbochim au decis relocarea fabricii prin cumpărare a unui imobil cu destinaţie industrială în Cluj-Napoca cu un preţ care nu va putea depăşi 3,5 milioane de euro.

„Aprobă cu unanimitatea voturilor exprimate, a relocării întregii activităţi desfăşurată de Societate in noul imobil ce urmează să fie cumpărat de Societate”. În 2022, acţiunile CBC s-au apreciat cu 47,37%, însă pe un rulaj de doar 6.146 de lei. Valoarea de piaţă a companiei ajunge la 124 de milioane de lei. Acţionariatul societăţii din Cluj-Napoca este format în proporţie de 75,9% de Carbo Europe, urmat de persoane juridice (13,4%) şi fizice (10,6%). Carbochim a încheiat primele nouă luni din 2021 cu 24 mil. lei venituri şi un profit net de 1,35 mil. lei.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO