Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile BMW scădeau luni cu până la 2%, la minimul ultimelor două săptămâni, pe fondul reducerii marjei de profit

Business internaţional

Autor: Tibi Oprea

09.04.2019, 00:00 67

Acţiunile Bayerische Motoren Werke (BMW) au scăzut luni cu până la 2%, la minimul ultimelor două săptămâni, după ce producătorul german a spus că provizionul de risc va avea un impact mai mare asupra rezultatelor din primul trimestru din 2019 şi va reduce marja de profit pentru automobile în acest an cu cel puţin 4,5% sub ţinta de minimum 6% din acest an, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Daimler AG şi cele ale Volkswagen AG se tranzacţionau şi ele în scădere luni dimineaţă, Volkswagen recuperând scăderea ulterior. Producătorul de automobile de lux BMW a atenţionat asupra unor costuri care ar putea depăşi 1 mld. euro (1,1 miliarde de dolari) rezultate în urma unei anchete demarate de Uniunea Europeană privind o presupusă complicitate la întârzierea lansării unor automobile cu emisii mai curate. 

EratÂ: În articolul publicat pe 8 aprilie 2019 în pagina 4 cu privire la bugetul pe 2019 al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a apărut informaţia eronată potrivit căreia rezultatul net bugetat este de 1,2 mil. lei. În realitate, acesta este de 10,2 milioane de lei. Dinamica şi restul indicatorilor au fost calculaţi corect. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO