Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile bancare din România performează mai bine decât media burselor europene

Acţiunile bancare din România performează mai bine...

Autor: Dan Grigore Ivan

13.03.2018, 00:07 1009
♦ BRD este la un maxim din 2011.

Băncile sunt printre cele mai căutate acţiuni de către investitori în primele luni din 2018, chiar dacă pieţele de capital s-au împiedicat în luna februarie din marşul în care se angajaseră de peste un an. Astfel randamentele oferite de plasamentele în acţiunile bancare sunt mai mari decât media pieţei, potrivit unei analize a ZF.

La nivelul bursei româneşti, atât Banca Transilvania, cât şi BRD au depăşit avansul de 10,6% al indicelui BET, referinţa bursei bucureştene.

BRD a spart pragul unei valori de piaţă de 10 miliarde lei, după ce ieri acţiunile celei de a treia bănci din sistemul românes au crescut cu 3,5%, atingând o cotaţie de 14,64 lei, cel mai înalt nivel din mai 2011. De asemenea, acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu aproape 2% ieri, până la un preţ per unitate de 2,50 lei, echivalentul unei valori de piaţă de 10,9 miliarde lei (2,4 miliarde euro).

Acţiunile Băncii Transilvania au înregistrat astfel în 2018 o apreciere de peste 18%, cu aproximativ opt puncte procentuale mai mult decât avansul indicelui BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO