Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Argus Constanţa au căzut cu 20 % după reintroducerea la tranzacţionare

Acţiunile Argus Constanţa au căzut cu 20 % după...

Autor: Adrian Cojocar

13.06.2013, 11:13 619

Titlurile producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), care au fost oprite de la tranzacţionare în toam­na anului 2011 pe fondul luptelor dintre acţionarii companiei, au reintrat astăzi pe bursă şi înregistrau în debutul şedinţei o scădere de  20 %, până la un preţ de 3,2  lei/unitate.

ASF a solicitat de curând bursei de la Bucureşti să reintroducă acţiunile Argus la tranzacţionare după ce conducerea societăţii a întocmit raportul cu pri­vire la situaţia companiei ce fusese solicitat de CNVM.

Solicitarea arbitrului pieţei a venit ca urmare a luptei dintre principalii acţionari, Cătălin Chelu şi SIF Oltenia, care îşi disputau controlul societăţii şi ajuseseră să ţină câte două adunări generale separate pentru societate.

În final, SIF Ol­tenia a reuşit să mono­polizeze con­si­liul de administraţie al Argus şi a numit o nouă conducere executivă în iulie anul trecut, iar CNVM i-a limitat drepturile de vot lui Cătălin Chelu la 33% din acţiuni în adunările generale pe motiv că deţine concertat 43,4% din acţiuini şi era obligat să deruleze ofertă publică.

Totuşi situaţia companiei continuă să fie incertă din cauză că Argus are probleme în a atrage finanţare de la bănci pentru achiziţia de materie primă, motiv pentru care anul trecut a înregistrat o pierdere de 20,9 mil. lei, faţă de un câştig net de 6,4 mil. lei în anul precedent, iar vânzările au scăzut cu 36%, la 146,5 mil. lei.

Argus a continuat să înregistreze pierderi în primul trimestru din acest an, care s-s-au cifrat la 4,55 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO