Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Alro Slatina urcă la maximul ultimilor şase ani. Doar în ultima lună au luat plus 60%

Acţiunile Alro Slatina urcă la maximul ultimilor şase...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2017, 00:07 1603

Acţiunile Alro Slatina (ALR), singurul producător de alu­miniu primar şi de aliaje din aluminiu din România, au în­chis vineri la 3,3 lei, maximul ultimilor şase ani, după un avans con­siderabil de 60% doar în ultima lună, potrivit datelor BVB.

De la începutul anului Alro Slatina a adus un randa­ment de circa 190%, evoluţie ajustată cu dividendele plătite din profitul pe 2016, conform calculelor ZF. Alro Slatina este una dintre companiile care au printre cele mai scă­zute free float-uri (acţiuni libere disponibile la tran­zac­ţio­nare) din cadrul pieţei reglementate. Alro este controlată în pro­porţie de 84,2% de Vimetco, iar Fondul Proprietatea are 10,2%. De aici rezultă un free float de 5,59% al Alro, com­panie cu 2,3 mld. lei capitalizare.

De la începutul anului ru­­lajul cu acţiuni a fost de 19,8 mil. lei. Cel mai probabil evo­lu­ţia preţului acţiunilor a venit pe fondul rezultatelor rapor­tate de companie în pri­me­le şa­se luni, coroborate cu evo­luţia preţului aluminiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO