Burse - Fonduri mutuale

Acţionarul majoritar al producătorului de cabluri Romcab iniţiază o ofertă publică de preluare obligatorie. Pachetul vizat, 9,9 mil. lei

Acţionarul majoritar al producătorului de cabluri...

Autor: Tibi Oprea

14.07.2021, 18:12 943

Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), producător de cabluri cu fibră optică, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică de preluare obligatorie a companiei iniţiată de acţionarul majoritar Sadalbari, la un preţ de 3,4116 lei pe unitate, în scădere cu 22% faţă de preţul din piaţă de la momentul anunţului, arată calculele ZF.

Astfel, oferta presupune răscumpărarea a 2,9 milioane de acţiuni MCAB, cu valoare nominală de 2,5 lei, reprezentând 30,97% din capitalul social al companiei, în perioada 22 iulie – 4 august 2021. Intermediarul ofertei este societatea de intermediere Goldring.

La preţul curent de tranzacţionare, valoarea pachetului pe care acţionarul majoritar vrea să-l preia se ridică la 12,7 milioane de lei.

Miercuri, la ora 12.28, acţiunile MCAB au fost suspendate de la tranzacţionare de către operatorul bursier ca urmare a solicitării ASF, tranzacţionarea fiind reluată la ora 16.03.

Sadalbari SRL deţine 69% din Romcab şi este o societate în stare de insolvenţă controlată în proporţie de 91,81% de Motoplus Paneuro SRL, în timp ce un offshore din Cipru, Amberyce Limited, deţine 6,36% din acţiuni, iar Zoltan Prosszer are o participaţie de 1,81%, potrivit datelor de pe platforma Confidas.ro

Anterior, în luna martie, compania a anunţat că ASF a cerut acţionarului majoritar să facă o ofertă publică de preluare obligatorie în cel mult două luni de la reluarea tranzacţionării cu acţiuni MCAB. Pe 4 martie, acţiunile companiei reveneau la tranzacţionare în urma confirmării planului de reorganizare.

Romcab se află în insolvenţă şi este reprezentată în mod legal prin administratorul special Zoltan Prosszer, iar RTZ & Partners SPRL este administratorul judiciar.

Compania are 41,7 mil. lei capitalizare, în contextul în care de la începutul anului acţiunile MCAB s-au apreciat cu 133%, pe fondul unor tranzacţii de 13,4 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO