Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Visual Fan, compania care deţine brandul de dispozitive electronice Allview, aprobă majorarea capitalului social cu 5 acţiuni gratuite la fiecare acţiune deţinută

Acţionarii Visual Fan, compania care deţine brandul de...

Autor: Cristina Bellu

14.10.2021, 10:13 339

Consiliul de Administraţie al Visual Fan (simbol bursier ALW), compania care deţine brandul de dispozitive electronice Allview, a aprobat majorarea capitalului social cu 555.550 lei, prin emiterea a 5.555.500 acţiuni noi, cu valoarea nominală de 0,1 lei pe acţiune, potrivit unui raport la bursă.

“Majorarea capitalului social se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii”, spun reprezentanţii companiei.

Acţiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acţionarilor înregistraţi în registrul acţionarilor la 9 februarie 2022 stabilită ca dată de înregistrare, iar raportul de subscriere este de 5 acţiuni nou emise Ia o acţiune deţinută la data de înregistrare.

Acţiunile ALW se tranzacţionau ieri la valoarea de 130 lei, compania înregistrând o capitalizare de aproximativ 145 milioane lei.

Începând cu 11 octombrie, acţiunile ALW fac parte din componenţa celui mai nou indice BET-AeRO, alături de încă alte 19 companii reprezentative de pe această piaţă, selectate pe baza unor criterii cantitative precum lichiditate, capitalizare şi free-float.

În septembrie, Visual Fan a preluat 51% din Intervision Trading, distribuitor din Europa Centrală şi de Est al brandului japonez AKAI.

“Această tranzacţie creează premisele unei creşteri semnificative de 25%, atât a cifrei de afaceri, cât şi a profitului companiei Visual Fan - faţă de estimările anunţate în memorandumul de listare a acţiunilor la BVB”, spun reprezentanţii companiei.

Tranzacţia aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei.

Afacerile companiei braşovene au trecut de 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) în S1/2021, plus 55% faţă de S1/2020, în timp ce profitul net a crescut cu 62,74% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 972.000 de euro (4,78 milioane lei).

Allview livrează produse în peste 10 ţări, cele mai importante fiind Polonia, Germania şi ţările Baltice. Compania avea 79 de angajaţi la finalul anului 2020.

Fondatorul Visual Fan SA, Lucian Peticilă, deţine 82,8% din companie. În acţionariatul Allview se mai regăsesc Peticilă Manuela cu 4,5% din acţiuni, Cotuna Camelia-ştefania cu 2,7%, iar restul de aproximativ 10% din acţiuni sunt deţinute de persoane fizice şi juridice şi reprezintă free-float-ul companiei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO