Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii TTS aleg administratorii pe următorii patru ani: Dorin Badea, susţinut de NN Pensii şi Ana Bobircă, propunerea Pavăl Holding, în board

Acţionarii TTS aleg administratorii pe următorii patru...

Autor: Tibi Oprea

27.08.2021, 00:00 389

Acţionarii Transport Trade Services (simbol bursier TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, au ales în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 26 august membrii Consiliului de Administraţie pentru un mandat de patru ani, respectiv Alexandru-Mircea Mihăilescu, Dorin-Alexandru Badea, Ana-Barbara Bobircă, Ion Stanciu şi Elena Butnariu.

Comparativ cu componenţa anterioară, noii administratori ai companiei sunt Dorin-Alexandru Badea, candidat susţinut de NN Pensii, şi Ana-Barbara Bobircă, propusă de Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman. 

Totodată, a fost stabilită remuneraţia lunară fixă a membrilor CA, în sumă brută de 25.500 de lei.

Administratorii TTS au mai multe avantaje din partea societăţii, precum poliţă de asigurare cu răspundere profesională tip „Directors&Officers liability” (D&O), cu o valoare asigurată de 2 milioane de euro/ persoană/ eveniment, respectiv 2 milioane de euro pe întreaga perioadă de asigurare, pachet de servicii medicale şi/sau asigurare medicală de tip „Executive” la o societate reputată în domeniul prestării serviciilor medicale, autoturism de serviciu în folosinţa Preşedintelui Consiliului de Administraţie.

Potrivit profilelor de LinkedIn, Dorin-Alexandru Badea este în prezent director executiv la EximBank, membru al boardului CFA Society Romania, membru al boardului Three Seas Initative Infrastructure Fund, guest lecturer la Romania Banking Institute (RBI) şi membru independent în Comisia Indicilor a Bursei de Valori Bucureşti, în timp ce Ana-Barbara Bobircă este Chief Investments Officer şi Partner la Central European Financial Services, profesor asociat la Academia de Studii Economice din Bucureşti – Afaceri Internaţionale, membru al boardului şi vicepreşedinte al The Businessmen’s Association of Romania (AOAR), preşedinte al Comitetului de Investiţii din cadrul Business Capital for Romania Opportunity Fund, preşedintele boardului Veranda Obor, membru al boardului SIF Oltenia, Cemacon şi Agrointens. Pe de altă parte, Deloitte Audit a fost numită în AGOA ca auditor financiar al societăţii până la 31 iulie 2022.

TTS este un furnizor de top de servicii logistice integrate în bazinul Dunării, responsabil pentru aproximativ 30% din transporturi din perspectiva volumelor din 2020. În Portul Constanţa, Grupul se află în top cinci operatorui, cu o pondere de 20% în privinţa volumelor transportate. În iunie 2021, TTS s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti în urma unui IPO prin care au fost vândute 50% din acţiuni. Cei mai mari acţionari ai companiei sunt Alexandru Mircea Mihăilescu (40,7%), NN Group NV (25,3%), Stanciu Ion (10,2%), Aegon Pensii (7,1%), Pavăl Holding (6,5%), Utilica Emerging Markets (5,3%) şi alţii (5%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO