Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat dividendul propus de Fercală

Autor: Andrei Chirileasa

28.04.2011, 19:37 778

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) au aprobat joi propunereaConsiliului de Administraţie, condus de Mihai Fercală, privinddistribuirea unui dividend brut de 0,03 lei/acţiune din profitulnet obţinut anul trecut, potrivit unei raportări transmiseBursei.

Valoarea dividendelor pe care SIF3 le va plăti acţionarilor estede 32,7 mil. lei, reprezentând 49% din profitul net.

Propunerea a primit 86% din voturile exprimate în AGA, în timpce aproape 10% dintre acţionarii prezenţi au votat împotrivă. LaAGA au fost înregistrate voturile valabile a 260 de milioane deacţiuni, reprezentând circa 25% din capitalul SIF Transilvania.

În urmă cu doua săptămâni, conducerea SIF Transilvania (SIF3) arespins o solicitare primită din partea unui grup de acţionariprivind completarea ordinii de zi a AGA cu un punct care prevedeamajorarea dividendelor distribuite la 90% din profit.

Acţionarii SIF3 au mai aprobat, cu 85% din voturi pentru şi 8%împotrivă, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2011, careprevede un profit net de 68 mil. lei, cu 1,5% mai mare decât anultrecut, şi investiţii minime de 61 mil. lei.

Acţiunile SIF Transilvania au câştigat 8,5% de la începutulanului, sub creşterea indicelui BET-FI, de 18%. Compania are ocapitalizare de 644 mil. lei (158 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO