Burse - Fonduri mutuale

​​Acţionarii SIF Oltenia au aprobat modificarea actului constitutiv şi reducerea numărului de administratori de la 7 la 5

​​Acţionarii SIF Oltenia au aprobat modificarea...

Autor: Tibi Oprea

10.05.2019, 15:31 326

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au aprobat în cadrul adunării generale extraordinare din 9 mai 2019 modificarea actului constitutiv al societăţii şi reducerea numărului de administratori de la 7 la 5, potrivit unui raport la bursă.

“La articolul 8, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins: (3) Societatea este administrată de către un consiliu de administraţie compus din 5 membri, persoane fizice, aleşi de adunarea generală ordinară a acţionarilor pe o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de a fi realeşi. Invalidarea unuia sau a mai multor membri ai consiliuiui de administraţie al societăţii de către autoritatea competentă conduce, pentru cei în cauză, la pierderea calităţii de administrator”, se arată în raport.

De asemenea, acţionarii au mai aprobat reducerea capitalului social subscris de la 58 mil. lei la 56 mil. lei ca urmare a anulării unui număr de 19,6 milioane de acţiuni proprii dobândite în urma derulării unui program de răscumpărare, precum şi derularea unui program de răscumpărare a 30 de milioane de acţiuni proprii cu valoare nominală de 0,1 lei/acţiune (5,17% din capitalul social) pe o perioadă de maximum 18 luni pentru reducerea capitalului social prin anularea acestora.

Acţiunile SIF Oltenia, cu 1,18 miliarde lei capitalizare, se tranzacţionează în scădere cu 1,68% de la începutul anului, pe un rulaj în valoare de 87,7 milioane lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 12,4% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO