Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Muntenia nu mai sunt interesaţi de BCR. AGA nu a putut avea loc din lipsa de cvorum

21.09.2011, 13:23 485

SIF Muntenia (SIF4) a anunţat că Adunarea Generală a Acţionarilor, convocată astăzi şi în care urma să fie supusă la vot mandatarea conducerii să înceapă demersurile de listare a BCR, nu a putut avea loc din cauza prezenţei reduse a acţionarilor.

La AGA, au participat acţionari care deţin un număr de circa 807 milioane de acţiuni, reprezentând 9,948% din capitalul social al SIF-ului, în condiţiile în care condiţiile prezenţa acţionarilor la Adunarea Generală trebuie să fie la prima convocare de cel puţin jumătate din drepturile de vot.

AGA va fi reluată mâine, 22 septembrie.

SIF Muntenia deţine 6% din BCR, cea mai mare bancă din sistem, însă săptămână trecută conducerea SIF Muntenia alături de conducerile SIF Banat, Transilvania şi Oltenia au semnat un acord cu Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, prin care au convenit să vândă grupului pachetele deţinute împreună de 24,1% din BCR, acord prin care listarea BCR devine imposibilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO