Burse - Fonduri mutuale

​Acţionarii SIF Muntenia au respins dividendele din profitul pe 2019 şi au aprobat un program de răscumpărare de până la 42 milioane lei

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) au aprobat joi repartizarea întregului profit din 2019, în sumă de 111,9 milioane lei, la alte rezerve în scopul demarării unui program de răscumpărare pentru reducerea capitalului social, potrivit unui raport la Bursă.

Societatea va derula astfel un program de răscumpărare a unui număr de 20,6 milioane de acţiuni, reprezentând 2,56% din capitalul social, la un preţ minim de 0,1 lei pe acţiune şi unul maxim de 2,03 lei pe acţiune, astfel că valoarea totală a programului s-ar putea ridica la 41,9 milioane lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Prima variantă, pe care acţionarii SIF4 au respins-o presupunea distribuirea unui dividend brut de 0,03 lei pe acţiune, respectiv a sumei de 23,5 milioane lei brut.

De asemenea, acţionarii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2020, care prevede venituri totale de 61,7 milioane lei, cheltuieli totale de 28,1 milioane lei şi un rezultat brut de 33,6 milioane lei.

Nu în ultimul rând, acţionarii SIF4 au aprobat prescrierea dreptului de a solicita dividendele neridicate timp de trei ani de la data exigibilităţii lor, în cuantum de 15,7 milioane lei, şi trecerea acestora la rezerve.

Acţiunile SIF4, societatea cu 505 milioane lei capitalizare, se tranzacţionează în scădere cu 25,8% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 27,9 milioane lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.