Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Banat-Crişana au renunţat la dividende şi au ales un program de răscumpărare de maximum 74,5 mil. lei. Conducerea va fi remunerată cu acţiuni gratuite

Acţionarii SIF Banat-Crişana au renunţat la dividende...

Autor: Tibi Oprea

27.04.2020, 18:42 728

Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au respins propunerea de distribuire de dividende din profitul pe 2019 şi au aprobat derularea unui program de răscumpărare în vederea reducerii capitalului social, potrivit unui raport la Bursă.

Astfel, profitul net de 159,5 milioane de lei a mers la alte rezerve pentru surse proprii de finanţare în vederea susţinerii răscumpărării acţiunilor proprii.

Societatea va derula un program de răscumpărare a 15 milioane acţiuni proprii la un preţ minim de 0,1 lei pe acţiune şi unul maxim de 4,9665 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că valoarea programului s-ar putea ridica la 74,5 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

De asemenea, acţionarii au aprobat derularea unui alt program de răscumpărare a acţiunilor proprii, respectiv a unui număr de cel mult 880.000 de acţiuni, pentru distribuirea acestora cu titlu gratuit către mebrii conducerii în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul societăţii. Preţurile de cumpărare sunt identice cu cele de la primul program, ceea ce înseamnă că valoarea acestuia s-ar putea ridica la 4,4 milioane de lei, arată calculele realizate de ZF.

Acţiunile SIF1 se tranzacţionează în scădere cu 13,55% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 28,3 milioane de lei, emitentul ajungând la 1,2 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO