Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Banat Crişana au aprobat răscumpărarea a maxim 15 mil. acţiuni, pentru cel mult 76 mil.lei. Preţul a fost stabilit la minim 0,1 lei şi maxim 5,1 lei/titlu

Acţionarii SIF Banat Crişana au aprobat răscumpărarea...

Autor: Roxana Rosu

02.11.2020, 15:01 492

SIF Banat-Crişana (SIF1) va derula un program de răscumpărare a maxim 15 milioane acţiuni proprii, reprezentând circa 3% din capital, la un preţ de cel mult 5,1 lei/titlu, în vederea reducerii capitalului social al societăţii.

Acţionarii au aprobat măsura în adunarea generală din 2 noiembrie.

Preţul minim pe acţiune a fost stabilit la 0,1 lei , iar cel maxim la 5,1 lei, societatea alocând cel mult 76,5 mil. lei pentru răscumpărarea acţiunilor proprii. Durata programului este de cel mult 12 luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Achizitionarea actiunilor in cadrul Programului 3 se va desfasura prin toate operatiunile de piata permise potrivit legii, care pot include si oferte publice de cumparare initiate de Societate, cu respectarea prevederilor legale, se menţionează într-un anunţ publicat la BVB.

SIF 1 are o capitalizare de 972 mlioane lei, iar acţiunile societăţii au înregistrat de la începutul anului o depreciere de 31%, după tranzacţii totale de 74 milioane lei. În şedinţa de luni de la BVB, acţiunile SIF1 se tranzacţionează la un preţ de 1,88 lei.

Tot luni acţionarii au aprobat în Adunarea Generală Ordinară numirea Deloitte Audit în calitate de auditor financiar pentru exerciţiul financiar încheiat la data de 31 decembrie 2021, prelungind mandatul iniţial cu un an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO