Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Romgaz aprobă un nou Consiliul de Administraţie; cinci foşti membri au fost revocaţi din funcţie

Acţionarii Romgaz aprobă un nou Consiliul de...

Autor: Roxana Rosu

27.06.2019, 12:24 814

Acţionarii Romgaz au aprobat în şedinţa de miercuri şapte noi membri în Consiliul de Administraţie al companiei, respectiv Niculae Havrileţ, Manuela-Petronela Stan-Olteanu, Romeo-Cristian Ciobanu, Caius-Mihai Parpală, Tudorel  Hărăbor, Nicolae Cîmpeanu şi Antonius Maria Jansen Petrus, prin aplicarea procedurii votului cumulativ. 

Mandatul va avea o durată de 4 luni pentru administratorii provizorii (Niculae Havrileţ, Manuela-Petronela Stan-Olteanu, Caius-Mihai Parpală, Tudorel  Hărăbor, Nicolae Cîmpeanu).

De asemenea, în urma AGA au fost revocaţi din funcţia de membri ai Consiliului de Administraţie: Ramona Ungur, Dorin-Liviu Nistoran, Remus Grigorescu, Adrian Volintiru Constantin  şi Aristotel Marius Jude.

”Aceştia nu au fost reconfirmaţi, ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând, pe cale de consecinţă, la data prezentei AGOA, conform prevederilor art. 167, alin. (3) din Regulamentul nr. 5/2018 al ASF”, se arată în anunţul Romgaz. 

Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al producătorului şi furnizorului de gaze naturale Romgaz (SNG), a aprobat în luna mai bugetul pe 2019 al companiei, însă a solicitat o adunare a acţionarilor în urma căreia să fie votat un nou consiliu de administraţie după ce  acţionarii au respins indicatorii de performanţă rezultaţi din planul de administrare întocmit pentru perioada 2018-2022.

Compania şi-a bugetat venituri de 5 miliarde de lei pentru 2019, în scădere cu 3,2% faţă de cele realizate în anul precedent, şi un profit brut în scădere cu 28%, la 1,1 mld. lei. Romgaz estimează un declin abrupt al veniturilor din vânzarea gazelor naturale din import, respectiv 66%, ceea ce trage în jos veniturile totale, iar coroborat cu creşterea cheltuielilor, dinamică determinată şi de majorarea impozitelor prin Ordonanţa 114 şi de creşterea cheltuielilor cu salariaţii, pun presiune pe rezultatul bugetat pe 2019.

Compania are o capitalizare de 12,2 miliarde lei, iar de la începutul anului acţiunile au crescut cu 14%, după tranzacţii în valaore de 442 miliaone lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO