Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Romaero Bucureşti, printre care şi statul român, au aprobat contractarea a 59,9 mil. lei de la CEC Bank pentru achitarea datoriilor bugetare şi finanţarea activităţii curente

Acţionarii Romaero Bucureşti, printre care şi statul...

Autor: Tibi Oprea

15.09.2020, 16:12 128

Acţionarii Romaero Bucureşti (simbol bursier RORX), companie cu activitate în industria aerospaţială şi de apărare a României, au aprobat marţi contractarea unor facilităţi de credit de la CEC Bank în limita unui plafon maxim de 59,9 mil. lei, respectiv o facilitate de 45,2 mil. lei pe 60 de luni pentru achitarea datoriilor bugetare şi una de 14,7 mil. lei pe 36 de luni pentru finanţarea activităţii curente, potrivit unui raport la Bursă.

Împrumutul a fost aprobat la o dobândă ROBOR la şase luni plus 5,25% pe an.

La începutul lunii august, Romaero anunţa că intră într-un proces de restructurare care prevede reducerea cu 256 mil. lei a datoriilor către bugetul de stat şi transferarea unor active esenţiale către instituţiile sectorului de apărare.

CIT Restructuring, fondată de CITR, parte a Impetum Group, societate desemnată să elaboreze şi să implementeze planul de restructurare, a menţionat că se vor crea condiţiile pentru rambursarea creditelor bancare istorice, de aproximativ 108 mil. lei, prin valorificarea unor active excedentare, de care businessul nu mai are nevoie.

Aceştia au menţionat că pentru a beneficia de prevederile OG 6/2019, compania are nevoie de o finanţare 60 mil. lei, din care  45 mil. lei reprezintă rambursarea iniţială către ANAF, şi aprox. 14 mil. lei necesarul de capital de lucru pentru relansarea activităţii.

Compania cu 180,6 mil. lei capitalizare este controlată în proporţie de 56,7% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) deţine 23,2% din capitalul social, iar Fondul Proprietatea (FP) are 18,9% din numărul de acţiuni.

De la începutul anului, acţiunile RORX se tranzacţionează în creştere cu 12%, pe fondul unui rulaj de 82.540 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO