Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Rafo au prelungit cu doi ani mandatele membrilor CA

Acţionarii Rafo au prelungit cu doi ani mandatele...

Autor: Ioana Tudor

01.08.2014, 00:00 125
Acţionarii rafinăriei Rafo Oneşti (RAF) din judeţul Bacău, deţinută de omul de afaceri rus Iakov Goldovski, au prelungit ieri mandatele celor trei membri ai consiliului de administraţie ai companiei cu doi ani.
 
Astfel, Miroslav Dermendjiev (preşedintele boardului), Igor Rohlin şi Andrei Iurkevici rămân în funcţie până la 3 august 2016, potrivit unui anunţ publicat de companie pe site-ul bursei de la Bucureşti. Dermendjiev ocupă, de asemenea, şi funcţia de director general al Rafo. Remuneraţiile celor trei membri ai boardului vor rămâne neschimbate. Rafo a raportat pierderi de 46,5 milioane de lei anul trecut, în scădere de la 54,4 mil. lei în 2012, şi o cifră de afaceri de 81,5 mil. lei, în urcare de la 30,6 mil. lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Anul trecut, rafinăria şi-a redus numărul de angajaţi la 548, de la peste 900 în 2012.
 
Rafinăria este controlată de Petrochemical Holding, cu o participaţie de 96,5% din capitalul social. Petrochemical Holding are sediul la Viena şi este deţinută de Goldovski. Acţiunile societăţii se tranzacţionează pe BVB la categoria nelistate. Titlurile Rafo au închis şedinţa bursieră de miercuri la preţul de 0,08 lei/unitate, iar la această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de 70,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO