Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii producătorului de medicamente Biofarm, printre care două SIF-uri, au aprobat dividende suplimentare de 9,8 mil. lei: randament de 2,9%

Acţionarii producătorului de medicamente Biofarm,...

Autor: Tibi Oprea

12.12.2019, 00:00 197

Acţionarii producătorului de medicamente Biofarm (simbol bursier – BIO), printre care SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana, au aprobat miercuri un dividend suplimentar de 0,01 lei brut pe acţiune, echivalentul a 9,8 milioane lei, potrivit unui raport la bursă.

La preţurile curente de tranzacţionare, randamentul unui dividend este de 2,9%, potrivit calculelor ZF. Anterior, pe 23 aprilie, acţionarii Biofarm au aprobat distribuirea unui dividend de 0,01 lei pe acţiune din profitul pe 2018, în cuantum de 9,8 milioane lei, ceea ce înseamnă că dividendul stabilit în aprilie a fost dublat. De asemenea, acţionarii au votat şi diminuarea sumei existente la rezerve cu 9,8 mil. lei, sumă necesară acordării dividendului suplimentar.

Data de înregistrare a fost stabilită pentru 6 martie 2020. Acţiunile BIO se tranzacţionează de la începutul anului în creştere cu 5,5% pe fondul unui rulaj de 47,5 milioane lei, emitentul ajungând la 337,9 milioane lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 33,8% în aceeaşi perioadă. Miercuri, în urma publicării hotărârilor acţionarilor la bursă, acţiunile companiei scădeau la ora redactării acestei ştiri cu 1,17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO