Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Patria Bank aprobă obligaţiuni de 10 mil. euro pe care le vor aduce la Bursă prin Tradeville

Acţionarii Patria Bank (simbol bursier PBK), instituţie de credit deţinută în proporţie de 83,2% de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), au aprobat vineri emiterea unui număr de 20.000 de obligaţiuni negarantate, neconvertibile, subordonate şi denominate în euro, cu valoare nominală de 500 de euro, în cuantum de 10 mil. euro, potrivit unui raport la Bursă. Consiliul de administraţie va avea posibilitatea să majorize emisiunea până la maximum 30.000 de obligaţiuni, respectiv până la 15 mil. euro. Obligaţiunile vor fi emise în formă dematerializată, cu o scadenţă de 8 ani, cu o rată a dobânzii fixă, plătibilă semestrial, la un preţ egal cu valoarea nominală, respectiv 500 de euro pe unitate, şi vor fi plasate fără întocmirea unui prospect de ofertă, printr-un plasament privat. 

De asemenea, acţionarii au aprobat admiterea acestei emisiuni la tranzacţionare şi au desemnat Tradeville ca intermediar al ofertei şi al procedurii de listare. În aceeaşi zi, acţionarii i-au ales pe Daniela-Elena Iliescu, Dragoş-Horia Manda şi Bogdan Merfea în calitate de membri ai consiliului de administraţie pentru un mandat de patru ani, începând cu 26 aprilie 2020. Acţiunile Patria Bank se tranzacţionează în scădere cu 22,6% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 1,8 mil. lei, emitentul ajungând la 264,2 mil. lei capitalizare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.