Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Oil Terminal sunt chemaţi în martie pentru a aproba o garanţie bancară de 5,5 mil. euro

Acţionarii Oil Terminal sunt chemaţi în martie pentru...

Autor: Dan Grigore Ivan

07.02.2017, 00:00 176

Operatorul portuar Oil Terminal (OIL) convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pe 13 martie. Aceasta va avea pe ordinea de zi aprobarea emiterii unei garanţii bancare în valoare de 5,5 milioane euro, pentru actualizarea nivelului de garanţie aferent autorizaţiei de antrepozit fiscal de depozitare.

Acţiunile operatorului portuar s-au apreciat cu 17,3% de la începutul acestui an, în condiţiile unor tranzacţii cumulate în valoare de 0,7 milioane lei, reprezentând 26% din valoarea tuturor tranzacţiilor din ultimele 12 luni. În aceeaşi perioadă, indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a avansat cu peste 6%.

Capitalizarea bursieră a Oil Terminal a ajuns la 64,35 milioane lei (14,42 milioane euro), în vreme ce capitalurile proprii ale companiei sunt în valoare de 441,39 milioane lei. Veniturile din exploatare, după nouă luni, au fost de 117,33 milioane lei, în creştere cu 16,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce EBITDA a fost de 26,8 milioane lei, în scădere cu 4,3% faţă de anul trecut. Compania este controlată în proporţie de 59,6% de statul român, prin intermediul Ministerului Energiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO