Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Nuclearelectrica, chemaţi să aprobe majorarea capitalului social al EnergoNuclear cu 25 mil. lei. SNN, prin intermediul EN, ar urma să suporte integral cheltuielile generate de Etapa I a Proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă

Acţionarii Nuclearelectrica, chemaţi să aprobe...

Autor: Tibi Oprea

24.02.2021, 18:51 1022

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a convocat acţionarii pe 5 aprilie pentru a aproba strategia de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, potrivit unui raport publicat la Bursă.

Astfel, acţionarii, printre care şi statul român (82,5%), vor avea de aprobat majorarea capitalului social al societăţii EnergoNuclear SA (EN) cu suma de 25 mil. lei, respectiv participarea Nuclearelectrica la majorarea capitalului social al EN, filială deţinută integral de către SNN, cu această sumă.

Un alt punct pe ordinea de zi a acţionarilor se referă la aprobarea suportării de către SNN, prin intermediul EN, a cheltuielilor generate de Etapa I a Proiectului Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, în condiţiile încadrării în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat conform prevederilor legale.

Proiectul 3 şi 4 de la Cernavodă este prevăzut să se facă cu americanii şi va costa peste 7 mld. de euro

Nuclearelectrica are 6,6 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,5% de statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. De la începutul anului, acţiunile SNN înregistrează o creştere de 23,2%, pe fondul unor tranzacţii de 108,5 milioane de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO