Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Norofert, cea mai recentă listare de la Bursa românească, au aprobat distribuirea de dividende sub formă de acţiuni gratuite şi au numit-o pe Iuliana Muşat de la Raiffeisen Bank în boardul companiei

Acţionarii Norofert, cea mai recentă listare de la...

Autor: Cristina Bellu

07.05.2020, 10:41 1386

Grupul estimează venituri consolidate de 13,3 mil. de lei şi un profit de 5 milioane de lei.

Acţionarii producătorului de îngrăşăminte organice Norofert (simbol bursier – NRF) au aprobat recent distribuirea de dividende sub forma de acţiuni gratuite care vor fi acordate în urma redistribuirii a 2,4 mil. lei din profitul Norofert aferent anului 2019 şi care vor fi alocate conform formulei trei acţiuni noi pentru fiecare acţiune deţinută.

Totodată, Iuliana Muşat, Investment Banking Senior Director în cadrul Raiffeisen Bank România, a fost aleasă membru independent al Consiliului de Administraţie, înlocuindu-l pe Cristian Logofătu, care şi-a depus demisia la finalul lunii martie 2020.

Iuliana Muşat are peste 20 ani de experienţă pe pieţele de capital şi în domeniul financiar, astistând de-a lungul timpului atât companii de stat, cât şi  private în IPO-uri şi tranzacţii majore derulate la Bursa de Valori Bucureşti. Anterior poziţiei de Investment Banking Senior Director, Iuliana Muşat a ocupat funcţia de CFO şi COO la Raiffeisen Capital & Investment. Între anii 2000 şi 2014, a făcut parte din Consiliul de Administraţie al aceleiaşi instituţii. 

În cadrul Norofert ea va face parte din consiliul de administraţie alături de Vlad Popescu, preşedinte, şi Zuzanna Kurek, membru neexecutiv.

Tot în cadrul aceleaşi AGA, acţionarii Norofert au aprobat şi bugetul pentru 2020,  grupul estimând venituri consolidate de 13,3 mil. de lei şi un profit de 5 milioane de lei.

„Până în prezent, 2020 a fost un an destul de provocator pentru sectorul agricol românesc. Partea pozitivă a acestei situaţii este că, ne-a oferit oportunitatea unică să inovăm şi să ne construim în continuare relaţia cu clienţii noştri”, spune Vlad Popescu, Preşedinte, Consiliul de Administraţie Norofert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO