Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Norofert au fost chemaţi să voteze o majorare de capital social cu 3,4 mil. lei şi distribuirea unei acţiuni gratuite pentru o acţiune deţinută

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert (simbol bursier NRF) a convocat acţionarii pe 22 aprilie pentru a aproba o majorare de capital social cu suma maximă de 3,4 mil. lei, prin emisiunea unui număr de 8,6 milioane de acţiuni noi gratuite, cu valoarea nominală de 0,4 lei pe unitate, care vor fi distribuite în raport de o acţiune nou emisă pentru fiecare acţiune deţinută.

Majorarea capitalului social se va realiza prin capitalizarea sumei de 3,4 mil. lei din profitul repartizat aferent anului 2020 şi se va face sub rezerva finalizării unei operaţiuni de majorare de capital social cu 220.000 de lei prin emisiunea unui număr de 550.000 de acţiuni noi, de la 3,2 mil. lei la 3,4 mil. lei, prin plasament privat în conformitate cu punctul 2 al hotărârii AGEA din 24 noiembrie 2020.

Totodată, acţionarii vor avea de votat şi cumpărarea întregului pachet de acţiuni la AGROPROD CEV SRL din Teleorman, preţul tranzacţiei fiind 1,9 mil. euro, cât şi ratificarea şi aprobarea contractării creditului de investiţii în valoare de 1,3 mil. lei acordat de Banca Românească în cadrul IMM Invest.

Propunerea pentru data de înregistrare pentru operaţiunea de majorare de capital este 19 august 2021, în timp ce 18 august 2021 este propunerea pentru ex date, iar 20 august 2021 este propunerea pentru data plăţii.

Norofert are 207 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 38,7% de Vlad Popescu, în timp ce Ileana Popescu are 19% din acţiuni, iar 11,6% din capitalul social se află în conturile lui Marius Alexe.

De la începutul anului, acţiunile NRF înregistrează o creştere de 92,2%, pe fondul unor tranzacţii de 29,5 mil. lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.