Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii MedLife aprobă majorarea capitalului social cu 27,7 mil. lei şi aleg noul board. Un membru va câştiga 5.000 de euro pe lună

Acţionarii MedLife aprobă majorarea capitalului social...

Autor: Tibi Oprea

16.12.2020, 14:52 497

Acţionarii MedLife (simbol bursier M), cel mai mare operator privat de sănătate din România, au aprobat marţi majorarea capitalului social cu suma de 27,7 mil. lei, până la 33,2 mil. lei, prin emisiunea unui număr de 110,7 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,25 lei pe unitate, potrivit unui raport la bursă.

Majorarea de capital social se va realiza pentru susţinerea activităţii curente prin încorporarea rezervelor, iar acţiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acţionarilor înregistraţi la data de înregistrare 4 ianuarie 2021. Astfel, pentru fiecare acţiune deţinută, acţionarii vor primi câte 5 acţiuni nou emise.

Data plăţii acţiunilor gratuite a fost stabilită la 5 ianuarie 2021, în timp ce 30 decembrie 2020 este data ex date.

Totodată, acţionarii MedLife au aprobat, pentru o perioadă de patru ani, alegerea lui Mihail Marcu şi a luiNicolae Marcu în calitate de membri al Consiliului de Administraţie, precum şi alegerea lui Dorin Preda, bancher, Dimitrie Pelinescu Onciul, medic, Ana-Maria Mihăescu, bancher, Ovidiu Fer, fost analist în cadrul casei de brokeraj Wood&Company şi propus de acţionarul East Capital Asset Management şi Voicu Cheta, avocat propus de NN Pensii.

Alegerea lui Ştefan-Alexandru Frangulea, bancher propus de acţionarul Ionuţ-Adrian Codirlaşu, a fost respinsă de acţionari.
 
În acelaşi timp, acţionarii companiei au aprobat o remuneraţie pentru întregul mandat al fiecărui membru echuvalentul în lei al sumei de 5.000 de euro pe lună net, cu excepţia preşedintelui care va primi echivalentul în lei a 7.000 de euro pe lună.

MedLife a încheiat primele nouă luni din 2020 cu un profit de 44 de mil. lei, faţă de rezultatul net de 19 mil. lei în perioada similară din 2019, la afaceri de 770 mil. lei, plus 8,4%.

Compania are 1,1 miliarde de lei capitalizare şi este deţinută de Mihail Marcu (16,6%), Mihaela Gabriela Cristescu (14%) şi Nicolae Marcu (11,1%).

Acţiunile MedLife se tranzacţionează în creştere cu 46,5% faţă de începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 107 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO