Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Emailul Mediaş, una dintre cele mai vechi firme din ţară, aprobă dividende de 2,8 mil. lei din profitul pe 2019: randament de 8,5%

Acţionarii Emailul Mediaş (simbol bursier EMAI), una dintre cele mai vechi firme din ţară, producător de vase emailate încă din 1921, au aprobat marţi, 11 august, repartizarea la dividende a profitului net înregistrat în 2019 şi rămas nerepartizat, conform propunerii CA, potrivit unui raport la Bursă.

Dividendul brut aprobat de acţionari este în valoare de 1,1053 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că valoarea totală a dividendelor care vor fi distribuite începând cu 10 septembrie este de 2,8 mil. lei, arată calculele realizate de ZF pe baza numărului total de acţiuni ale emitentului. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza ultimului preţ de închidere, randamentul unui dividend este de 8,5%. În aceeaşi adunare generală, acţionarii au aprobat şi înregistrarea pe venituri a dividendelor prescrise cuvenite pentru anul 2016 şi neridicate până la 31 mai 2020.

Data de înregistrare a fost stabilită pentru 31 august, în timp ce ex date este 28 august. Emailul Mediaş este controlată în proporţie de 61,8% de asociaţia salarială Viitorul PAS, în timp ce 28,9% din numărul de acţiuni sunt deţinute de SIF Transilvania (SIF3). Acţiunile EMAI se tranzacţionează la acelaşi preţ cu cel de la începutul acestui an, pe fondul unui rulaj de 51.225 de lei, emitentul având 32,8 milioane de lei capitalizare. Emailul Mediaş a încheiat anul 2019 cu un profit net de 2,96 milioane de lei, în scădere cu 12,8% faţă de 2018, la afaceri de 95,6 milioane de lei, minus 2,2%, potrivit calculelor realizate de ZF. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.