Burse - Fonduri mutuale

​Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact au dat undă verde la dividendele de 10,7 mil. lei şi la o emisiune de obligaţiuni de până la 100 mil. euro

​Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact au dat...

Autor: Tibi Oprea

29.04.2020, 17:59 461

Acţionarii Impact Developer & Contractor (simbol bursier – IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, au aprobat în adunarea generală din 28 aprilie distribuirea de dividende în valoare de 10,7 mil. lei din profitul de 154,14 mil. lei din 2019, respectiv a unui dividend brut de 0,04 lei pe acţiune, potrivit hotărârilor acţionarilor publicate la Bursă.

Luând în considerare preţul unei acţiuni de miercuri, randamentul unui dividend este de 3%, potrivit calculelor realizate de ZF, iar propunerea pentru data plăţii dividendelor este 17 august.

De asemenea, acţionarii au aprobat o emisiune de obligaţiuni de maximum 100 mil. euro, cu o dobândă de maximum 7% şi cu o scadenţă de minimum 3 ani şi jumătate şi maximum 7 ani, în una sau mai multe emisiuni şi/sau tranşe, potrivit unui raport la Bursă. Detaliile emisiunii urmează a fi stabilite.

Pe de altă parte, acţionarii au mai aprobat şi răscumpărarea a maximum 10 milioane de acţiuni, reprezentând 3,64% din capitalul social subscris şi vărsat, parţial pentru alocarea către angajaţi şi/sau administratori şi/sau directori şi parţial în scopul anulării lor şi reducerii corespunzătoare a capitalului social.

Compania vrea să-şi reducă capitalul social cu suma de 9,4 milioane lei prin reducerea numărului de acţiuni de la 274,4 milioane la 265 de milioane.

Acţiunile vor fi răscumpărate la preţul minim de 0,5 lei pe acţiune şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre 2,5 lei pe acţiune şi valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare, astfel că valoarea agregată a programului de răscumpărare este de până la 25 milioane lei, arată calculele ZF. Programul se va desfăşura pe o perioadă de maximum 18 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial, iar tranzacţiile vor fi efectuate din rezervele companiei.

De asemenea, Impact va implementa un program de tip “stock option plan” care are ca obiectiv acordarea de drepturi de opţiune pentru dobândirea de acţiuni cu titu gratuit de către angajaţii şi membrii conducerii, respectiv administratorii şi directorii companiei, în scopul menţinerii şi motivării acestora, precum şi în scopul recompensării lor pentru activitatea desfăşurată.

Astfel, în cadrul programului ar urma să fie acordate drepturi de opţiune pentru maximum 2 milioane de acţiuni – maximum 1 milion de acţiuni pentru angajaţi, maximum 230.000 de acţiuni directorului general şi maximum 770.000 de acţiuni consiliului de administraţie.

Propunerea pentru data de înregistrare este 20 mai 2020.

De la începutul anului, acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 9,4%, pe fondul unui rulaj de 8,9 mil. lei, emitentul ajungând la 370,5 milioane lei.

Gheorghe Iaciu deţine 56,8% din capitalul social al companiei, în timp ce Adrian Andrici are o participaţie de 15,4% din numărul de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO