Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii companiei de inginerie şi tehnologie Simtel Team numesc un Consiliu de Administraţie în vederea pregătirii pentru trecerea de pe AeRO pe Piaţa Principală a Bursei

Acţionarii companiei de inginerie şi tehnologie Simtel...

Autor: Eduard Ivanovici

26.04.2023, 18:18 756

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile, a anunţat numirea de către acţionari a unui Consiliu de Administraţie în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 25 aprilie 2023.

Consiliul este compus din cinci membri – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc, Radu Vilău, cofondatori ai companiei, Adrian Netea, profesionist în investiţii şi Mihai Tudor, un executiv cu experienţă în motivarea şi creşterea echipelor în cadrul companiilor, scriu reprezentanţii Simtel într-un comunicat de presă.

„Simtel Team se află într-o etapă de creştere accelerată pe fondul solicitărilor tot mai numeroase pentru soluţiile de energie regenerabilă, aspect reflectat la nivelul bugetului de venituri şi cheltuieli pe care l-am propus pentru anul 2023,  aprobat de acţionarii noştri în cadrul AGA anuală – o cifră de afaceri la nivel consolidat de 296,1 milioane de lei, EBITDA de 31,5 milioane de lei şi un profit net de 25,6 milioane de lei. În perioada următoare, vom demara procedurile pentru transferul acţiunilor companiei pe Piaţa Principală a BVB, prin pregătirea situaţiilor financiare conform standardelor IFRS. Acest transfer este un pas natural, având în vedere evoluţia companiei, precum şi posibilitatea de a atrage în acţionariat şi investitori instituţionali”, spune Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

În vederea alinierii grupului la cerinţele de guvernanţă corporativă ale Pieţei Principale, acţionarii au numit un Consiliu de Administraţie format din cinci membri, dintre care doi neexecutivi şi independenţi.

„Adrian Netea este un profesionist în investiţii, cu o experienţă de peste 12 ani în finanţe corporative, private equity, evaluarea companiilor, dezvoltare de strategie de expansiune şi planuri de afaceri. În prezent, Adrian Netea este Director de Investiţii în cadrul Morphosis Capital, un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Mihai Tudor, cel de-al doilea membru neexecutiv şi independent, este un executiv cu peste 18 ani de experienţă în management, motivarea şi creşterea echipelor, planificarea resurselor, dezvoltarea planurilor de carieră, recrutarea şi selecţia resurselor cheie”, se arată în comunicat.

Pe lângă numirea unui Consiliu de Administraţie, în cadrul AGA acţionarii au aprobat operaţiunea de acordare de dividende în numerar, în valoare totală de două milioane de lei. Astfel, acţionarii care vor deţine acţiuni SMTL la data de 14 iulie 2023 vor fi eligibili pentru primirea unui dividend brut pe acţiune de 0,26 lei. Data plăţii este 1 august.

 Acţiunile SMTL sunt pe plus cu 26,6% în ultimul an, pe tranzacţii de 15,3 milioane de lei. Compania este evaluată la 240 de milioane de lei, potrivit BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO