LIVE: ZF Produs în România: Cum au evoluat afacerile şantierelor navale Damen Galaţi şi Damen Mangalia? Ce planuri de dezvoltare are Grup Şerban Holding, companie activă în mai multe domenii din agricultură? Urmăriţi o discuţie cu Gheorghe Savu, director la Damen România şi Ovidiu Bucătaru, director financiar al Grup Serban Holding.
Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Compa Sibiu decid pe 14 decembrie exitul din businessul de amortizoare auto

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) şi-a convocat din nou acţionarii pe 14 decembrie în Adunare Generală Extraordinară (AGEA) pentru a aproba vânzarea integrală a participaţiei de circa 27% din capital deţinute la firma ThyssenKrupp Bilstein Compa, producător de amortizoare auto, către acţionarul majoritar, grupul german ThyssenKrupp Bilstein. 

Iniţial, acţionarii trebuia să ia o decizie pe acest subiect pe 30 septembrie, însă AGEA a fost amânată pentru că nu au fost finalizate toate evaluările necesare acţionarilor pentru a lua o decizie. Vânzarea acţiunilor ar urma să aibă loc după participarea Compa la majorarea capitalului social al producătorului de amortizoare prin aport în natură constând în terenuri şi clădiri.

Asociaţia salariaţilor este cel mai mare acţionar al Compa, cu 54,5% din capital, printre acţionarii minoritari numărându-se şi fondurile de pensii private ale NN cu o deţinere cumulată de 8,16% din acţiuni. ThyssenKrupp Bilstein Compa cu sediul în Sibiu este un joint venture între producătorul român şi grupul german, firma fiind înfiinţată în 1996.

Compa deţine 26,9% din capital, iar grupul german deţine pachetul de control de 72,82% din capital. Acţiunile CMP au stagnat în şedinţa de vineri la o cotaţie de 0,69 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 25,6 milioane de lei. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.