Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Compa Sibiu decid pe 14 decembrie exitul din businessul de amortizoare auto

Acţionarii Compa Sibiu decid pe 14 decembrie exitul din...

Autor: Roxana Pricop, Cristian Hostiuc

09.11.2015, 00:00 975

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) şi-a convocat din nou acţionarii pe 14 decembrie în Adunare Generală Extraordinară (AGEA) pentru a aproba vânzarea integrală a participaţiei de circa 27% din capital deţinute la firma ThyssenKrupp Bilstein Compa, producător de amortizoare auto, către acţionarul majoritar, grupul german ThyssenKrupp Bilstein. 

Iniţial, acţionarii trebuia să ia o decizie pe acest subiect pe 30 septembrie, însă AGEA a fost amânată pentru că nu au fost finalizate toate evaluările necesare acţionarilor pentru a lua o decizie. Vânzarea acţiunilor ar urma să aibă loc după participarea Compa la majorarea capitalului social al producătorului de amortizoare prin aport în natură constând în terenuri şi clădiri.

Asociaţia salariaţilor este cel mai mare acţionar al Compa, cu 54,5% din capital, printre acţionarii minoritari numărându-se şi fondurile de pensii private ale NN cu o deţinere cumulată de 8,16% din acţiuni. ThyssenKrupp Bilstein Compa cu sediul în Sibiu este un joint venture între producătorul român şi grupul german, firma fiind înfiinţată în 1996.

Compa deţine 26,9% din capital, iar grupul german deţine pachetul de control de 72,82% din capital. Acţiunile CMP au stagnat în şedinţa de vineri la o cotaţie de 0,69 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 25,6 milioane de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO