Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Chimcomplex şi-au dat acordul pentru transferul acţiunilor de pe piaţa AeRO pe piaţa principală a bursei

Acţionarii Chimcomplex şi-au dat acordul pentru...

Autor: Tibi Oprea

01.07.2021, 19:25 726

Acţionarii Chimcomplex (simbol bursier CHOB), companie controlată de Ştefan Vuza care deţine platformele Oltchim şi Borzeşti, au aprobat joi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor pe piaţa principală reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, la categoria standard, prin transferul de pe piaţa AeRO, potrivit unui raport la Bursă.

La AGA a participat şi statul român, reprezentat de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AVAS), care deţine aproape 9% din numărul de acţiuni, în contextul în care punctul a fost aprobat cu 239,2 milioane de voturi pentru, 98,85% din capitalul social.

Totodată, compania a primit aprobarea acţionarilor şi pentruun program de răscumpărare a unui număr maximum de 7 milioane de acţiuni (3% din totalul acţiunilor care compun capitalul social), în valoare nominală de 1,26 lei pe acţiune, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB la momentul achiziţiei şi un preţ maxim de 15 lei pe unitate.

Potrivit calculelor realizate de ZF, valoarea programului s-ar putea ridica la 106,9 mil. lei. Scopul programului de răscumpărare este îndeplinirea obligaţiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 26.04.2021, respectiv distribuirea acţiunilor ca pachete motivaţionale (stock option plan) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă, conform prevederilor din Politica de Remunerare, precum şi reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor.

Consiliul de Administraţie al Societăţii va fi împuternicit deplin în ceea ce priveşte implementarea programului de răscumpărare, sub rezerva respectării legislaţiei aplicabile şi a rezoluţiilor acţionarilor, inclusiv cu privire la: data lansării, preţurile la care vor fi achiziţionate acţiunile, modul de achiziţionare a acţiunilor, suspendarea sau anularea programului, încheierea unui contract cu Estinvest S.A. pentru tranzacţionarea pe piaţa de capital.

Pe de altă parte, undă verde a primit şi implementarea unui program de acordare a unui pachet de acţiuni virtuale (VSO), în scopul îndeplinirii obligaţiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 26.04.2021, respectiv oferirea de pachete motivaţionale de acţiuni virtuale (VSO) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă, conform prevederilor din Politică.

Consiliul de Administraţie al Societăţii va fi împuternicit în ceea ce priveşte implementarea programului de acordare a pachetului de acţiuni virtuale, sub rezerva respectării legislaţiei aplicabile şi a rezoluţiilor acţionarilor, inclusiv cu privire la: data lansării, modul de calcul al valorii pachetului şi a criteriilor şi condiţiilor de valorificare ale acestuia, în limitele menţionate în Politica de Remunerare aprobată de AGOA din data de 26.04.2021, suspendarea sau anularea programului.

Data de înregistrare, adică data de identificare a acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârii AGA, este 21 august 2021.

 

Chimcomplex a încheiat anul 2020 cu un profit net de circa 95 mil. lei, respectiv o EBITDA de 257 de milioane de lei, reprezentând 22% din cifra de afaceri. Planurile pentru 2021 vizează venituri din exploatare de peste 1,6 mld. lei, care vor permite companiei obţinerea unui rezultat cu EBITDA de peste 67 mil. euro (peste 330 mil. lei).

Chimcomplex a raportat afaceri de 497 mil. lei în primul trimestru din 2021, faţă de 307 mil. lei în T1/2020 şi a trecut de la pierderi de 17,3 mil. lei la un profit net de 118 mil. lei.

De la începutul anului, acţiunile CHOB înregistrează o creştere de 250,4%, pe fondul unor tranzacţii de 6,2 mil. lei. Compania are 2,07 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 85,4% de CRC Alchemy Holding, în timp ce statul român deţine aproape 9% din capitalul social, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO