LIVE: Afaceri de la zero. Irina Roşu a pornit un business cu turtă dulce şi prăjituri după o investiţie de 20.000 euro
Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Român¬ia, au respins politica de remunerare a societăţii, atât în varianta propusă de Consiliul de Administraţie, cât şi în cea a Fondului Proprietatea

Acţionarii Alro Slatina,  cel mai mare producător de aluminiu din Român­ia, au respins în adunarea generală din 19 august politica de remunerare a societăţii, atât în varianta propusă de Consiliul de Administraţie, cât şi în cea a Fondului Proprietatea, care deţine 10,2% din capitalul social al companiei.

În aceeaşi şedinţă, acţionarii au aprobat data de 14 septembrie 2021 ca ex date.

La AGA nu au participat reprezentanţi ai Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, care deţine 23,2% din capitalul social al Alro. 

Grupul Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa. Pentru primul semestru din 2021, Alro a raportat la nivel consolidat pierderi de 47,5 mil. lei, comparativ cu un profit de 253,6 mil. lei în perioada similară din 2020, respectiv vânzări de 1,53 mld. lei, plus 13% faţă de S1/2020.

La nivel individual, Alro a înregistrat venituri de 1,42 mld. lei în S1/2021, în creştere faţă de 1,22 mld. lei în S1/2020 şi pierderi de 27,5 mil. lei, faţă de un profit net de 211,7 mil. lei, arată raportul semestrial.

Alro Slatina are 2 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 54,2% de grupul rus Vimetco, în timp ce Paval Holding deţine 23,2% din capitalul social al companiei, iar Fondul Proprietatea (FP) are o participaţie de 10,2%.

Acţiunile ALR înregistrează o creştere de 28% faţă de începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 46,9 milioane de lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.