Burse - Fonduri mutuale

Achiziţie nouă la început de an: Holde Agri Invest cumpără o nouă fermă în judeţul Teleorman. Tranzacţia se ridică la 1,4 milioane de lei

Achiziţie nouă la început de an: Holde Agri Invest...

Autor: Robert Manea

10.01.2022, 19:43 1088

Holde Agri Invest, companie românească care operează terenuri agricole, anunţă achiziţia unei noi ferme în judeţul Teleorman, în apropiere de Roşiori, cu o suprafaţă de 440 ha de teren. 

Valoarea tranzacţiei se ridică la 1,4 milioane de lei.

„Ne bucurăm să începem anul cu o nouă achiziţie a unei ferme şi să continuăm procesul de extindere a suprafeţei exploatate de către Holde. Prin urmare, în clipa de faţă operăm peste 12.000 ha de teren şi suntem încrezători în perspectivele de viitor ale fermelor noastre. Pentru 2022 avem în plan ca prin extinderea suprafeţei exploatate să ajungem la patru nuclee Holde şi să continuăm investiţiile adiţionale în echipamente şi silozuri, precum şi în sisteme de irigaţii. Extinderea şi planurile noastre de dezvoltare implică costuri semnificative, dar cunoaştem deja extrem de bine domeniul în care activăm şi suntem conştienţi că fără astfel de investiţii, atât în ferme cât şi în dotarea acestora, nu putem face o agricultură modernă şi profitabilă pentru acţionarii noştri,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Pe noua suprafaţă de 440 ha, Holde Agri Invest are în vedere producerea de culturi, precum grâu – 86 ha, porumb – 118 ha şi floarea-soarelui – 236 ha.

Acţiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi se tranzacţionează la 1,98 lei/acţiune.

Capitalizarea companiei agricole este de aproape 127 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO