Burse - Fonduri mutuale

ABN Systems International, companie care pregăteşte listarea la BVB până la finalul anului, raportează afaceri de 79 mil. lei la nouă luni din 2021, plus 30% şi profit în creştere cu peste 80%, la 4,3 mil. lei

George Barbu, CEO al ABN Systems International

George Barbu, CEO al ABN Systems International

Autor: Cristina Bellu

23.11.2021, 10:40 951

Compania locală ABN Systems International, ce deţine brandul Tellur, integrator şi distribuitor de echipamente electronice şi accesorii telecom, a înregistrat venituri totale de 78,7 milioane de lei (15,9 milioane de euro) în T3/ 2021, în creştere cu aproape 30%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a situat la 4,27 milioane de lei (850.000 euro) cu peste 80% faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului precedent.

Totodată, marja EBITDA s-a mărit de la 5,44% (T3/2020) la 7,38% (T3/2021), urmând tendinţa ascendentă a acestui indicator al eficienţei operaţionale din ultimii ani.

„Anul acesta am înregistrat evoluţii favorabile ale business-ului care au depăşit ritmul nostru constant de creştere de la an la an, iar potenţialul de dezvoltare şi perspectivele sunt foarte bune. Avem în spate o experienţă bogată, un portofoliu diversificat de produse, pentru care există o foarte mare cerere, suntem prezenţi pe multiple pieţe la nivel mondial şi am început deja să aplicăm planul nostru de dezvoltare privind extinderea externă, intrând de anul acesta pe pieţele online din Polonia, Olanda, Suedia şi Statele Unite, unde rezultatele obţinute au depăşit aşteptările.”, spune George Barbu, CEO al ABN Systems International. 

Compania a obţinut rezultate în creştere semnificativă faţă de anul trecut pentru toate cele patru direcţii principale de business, respectiv exporturi, cu o pondere de peste jumătate din cifra de afaceri, vânzări B2B, distribuţie prin marile lanţuri de magazine şi listarea de produse prin retaileri online specializaţi. 

Potrivit datelor ABN Systems International, vânzările de produse Tellur Smart Home au avut creşteri foarte mari, atât în ţară, cât şi pe pieţele externe, cu un plus de 70%, în primele nouă luni din 2021, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

ABN Systems are în plan dezvoltarea accelerată pe pieţele externe şi consolidarea poziţiei pe piaţa autohtonă, prin accesarea unor noi nişe de business. Pentru atingerea acestui obiectiv, compania pregăteşte o ofertă publică iniţială (IPO), în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), până la sfârşitul acestui an.

Demersurile pentru oferta premergătoare listării şi pentru procesul de listare vor fi asistate de societatea de brokeraj TradeVille.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO