Burse - Fonduri mutuale

AAGES Târgu-Mureş, majorare de capital de minimum 2,8 mil. lei printr-o emisiune de acţiuni la un preţ cu 12% mai mare faţă de cel din piaţă

AAGES Târgu-Mureş, majorare de capital de minimum 2,8...

Autor: Tibi Oprea

08.05.2019, 00:00 148

Producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş (AAG) vrea să îşi majoreze capitalul social cu minimum 2,8 mil. lei printr-o emisiune de maximum 850.000 de acţiuni nominative, comune, în formă dematerializată, la un preţ cu 12% mai mare faţă de cel din piaţă, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la BVB. Operaţiunea de majorare de capital va fi realizată pentru finanţarea capitalului de lucru necesar extinderii producţiei facilitată de finalizarea investiţiei în noua hală de producţie, intermediarul tranzacţiei fiind SSIF Goldring. 

“Majorarea capitalului social prin emisiunea unui număr de maxim 850.000 acţiuni nominative, comune, în formă dematerializată, la un preţ calculat cu un discount de 15% faţă de preţul mediu ponderat de tranzacţionare determinat pentru ultimele 15 şedinţe de tranzacţionare înainte de data aprobării prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar nu mai mic de 3,3 lei/acţiune. Din valoarea calculată pentru preţul de subscriere în cadrul majorării de capital social, 0,2 lei reprezintă valoarea nominală a acţiunii nou emise, iar diferenţa reprezintă prima de emisiune”, se arată în raport.

Luni, producătorul a anunţat la bursă inaugurarea în data de 21 mai 2019 a unei noi hale de producţie, precum şi repartizarea a 40.000 de acţiuni nominative dematerializate cu titlu gratuit către angajaţii-cheie ai companiei pentru a asigura cointeresarea şi fidelizarea acestora. Acţiunile AAG se tranzacţionează în creştere cu 10,11% de la începutul anului. La închiderea şedinţei de marţi, acţiunile AAG înregistrau plus 2,04%. Compania cu 29,4 mil. lei capitalizare este controlată de AAGES Head Invest din Sîngeorgiu de Mureş, cu o participaţie de 55% din capitalul social, restul de acţiuni fiind tranzacţionate la liber pe piaţa principală a BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO