Burse - Fonduri mutuale

A murit investitorul de 98 de ani al Oil Terminal, cel mai mare acţionar persoană fizică al companiei cu 113 mil. lei capitalizare

A murit investitorul de 98 de ani al Oil Terminal, cel...

Autor: Cristina Bellu

17.03.2021, 10:08 39951

Dumitrescu Valentin Sebastian, cel mai mare acţionar persoană fizică al operatorului portuar Oil Terminal (OIL), cu o deţinere de 16,7% în cadrul societăţii, a încetat din viaţă, potrivit informaţiilor care reies dintr-un anunţ al companiei.

Societatea precizează că un proces în care Dumitrescu era reclamant, a fost suspendat, ca urmare a decesului persoanei în cauză.

“Oil Terminal informează acţionarii şi investitorii cu privire la faptul ca, prin soluţia pronunţată la termenul din data de 15 martie 2021, instanţa de judecată a Curţii de Apel Constanţa, a constatat că în cauza a intervenit suspendarea de drept a dosarului nr. 3327/118/2020,conform art. 412 al. 1, pct. 1 Cod procedura civila, prin decesul apelantului -reclamant”, notează anunţul societăţii.

Oil Terminal avea în derulare cinci litigii cu acţionarul de 98 de ani.

Vârsta investitorului a fost publicată la bursă în 2017, atunci când a fost raportată deţinerea acestuia.

Acţiunile Oil Terminal se tranzacţionează în creştere cu 2,65% de la începutul anului  pe fondul unor tranzacţii de 1,3 mil. lei.

Compania este controlată în proporţie de 59,6% de statul român prin Ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO